Knäsmärtor

Ont i knäna - Vad kan naprapaten göra?

Smärtande knän kan ha flera olika orsaker.

Många människor söker i dag hjälp inom vården för besvär i knäna och de omkringliggande strukturerna. Ofta beskriver patienten att smärtan är diffus och svår att lokalisera - det gör helt enkelt ont i knäna.

Har man inte haft en olycka eller fallit på knäna och har akuta besvär när man kommer till sin läkare är det vanligt att man får rekommendation att ta det lugnt en stund och i tillägg ta ett par tabletter som ska lindra smärtan. Är man beroende av sina knän på jobbet blir man kanske sjukskriven och måste stanna hemma.

Naprapaten är speciellt utbildad i att undersöka och försök finna orsaken till all sorts smärta i leder och muskler. Många patienter som söker naprapat med ovan beskrivna smärtbild kan efter ett fåtal behandlingar slippa sina besvär eller i alla fall utföra sina dagliga uppgifter utan smärta.

Det har visat sig att diffus smärta i knäna beror på olika orsaksmekanismer. Det kan vara nedsatt cirkulation till knät, muskelobalans som orsaker ett för starkt drag i muskler och senor runt knät eller skadade strukturer i knät som leder till felbelastningen.

Naprapaten går dock ett steg längre och söker även orsaken till smärtan i fot, höft eller rygg. Naprapatens filosofi är nämligen att kroppen är en helhet och dess strukturer påverkar varandra. Exempelvis ger svaga fotleder eller en styv rygg ofta smärta i knäna. Problem som din naprapat är utbildad för att effektivt behandla.

Det finns ett stort antal orsaksmekanismer som kan ligga bakom knäsmärtor. Dålig kosthållning som i sin tur ofta ger viktproblem, för lite motion och kroppslig inaktivitet eller dåliga skor är ytterligare orsaker till att man kan få ont.

Hammarö Naprapatklinik kan hjälpa dig att komma fram till vad just dina knäbesvär kommer ifrån.

Acceptera inte smärtan, låt Hammarö Naprapapatklinik  hjälpa dig bli av med smärtan så du kan njuta av livet.

 

Välkommen. Mvh Eric Kersal, Leg. Naprapat