spänningshuvudvärk

Det finns många orsaker till huvudvärk, och spänningshuvudvärk är den vanligaste av dem. Spänningshuvudvärk är ett väldigt vanligt problem, och är något naprapater har mycket goda resultat med!


Orsak/symtom: 

Spänningshuvudvärk kännetecknas ofta av tryckande och molande värk i tinningar, käckar och nacke. Orsaken är som oftast stress, eller överbelastning av leder och muskler i den övre delen av ryggraden. Detta gör att vi får en förändrad funktion av nackkotorna och dess leder, vilket leder till att det skapas en förändring i musklernas aktivitet. Överbelastning av muskler i nacke, hals, skuldror eller käkar kan leda till triggerpunkter som strålar upp i huvudet och ger huvudvärk. 
Denna överbelastning kommer ofta av dålig ergonomi på arbetsplatsen. Det är därför viktigt att justera f. Eks. Stol och skrivbord så att sittställningen är så bra som möjligt. Detta kan också naprapaten hjälpa till med.

Andra saker som kan påverka huvudvärken är sömnstörningar, dåliga kostvanor, för lite vätska, för lite motion, för lite rörlighet med mera.
 
Behandling: 

Naprapaten undersöker patienten för att finna orsaken till problemet. Behandlingen går ut på att justera nedsatt rörelse i nacke och rygg för att normalisera ryggradens funktion, och att behandla spända muskler i nacke, skuldror med triggerpunktsbehandling, stretching och akupunktur.  Ofta ger behandlingen snabba resultat. Man får också tips om vad man kan göra i vardagen för att förhindra huvudvärk, f. Eks. styrke- eller rörlighetsträning.

 

Tveka inte att söka hjälp för din spänningshuvudvärk! Hammarö Naprapatklinik hjälper dig.

Välkommen. Mvh Eric Kersal, Leg. Naprapat