BEHANDLINGAR

Priser
Nybesök naprapati: 680kr
Återbesök naprapati: 680kr
Studentpris: 580kr (med giltigt studentbevis)
Friskvård: 850(inkl. moms 25%) 
Avbokning senare än 24 timmar innan konsultationen debiteras i sin helhet.

När du kommer för en behandling hos Hammarö Naprapatklinik så inleder jag med att göra en grundlig undersökning av dina muskler, leder och nerver. När jag har kartlagt orsaken till dina problem så väljer jag ett behandlingsupplägg utifrån dina behov. Det finns en mängd olika behandlingstekniker som passar olika individer, problem och behandlingstillfällen.

De behandlingstekniker som jag använder mig av är till exempel ledjusteringar, muskelpressur, triggerpunktsbehandling och akupunktur för att stimulera nervsystemet. Samtliga behandlingar används för att din kropp ska bli funktionell igen och framförallt smärtfri.

Eftersom min ambition är att inspirera dig att göra vissa förändringar för att får en ökad livskvalitet så är alla behandlingar och upplägg individanpassade. Jag kommer med råd och tips för att förbättra kroppsfunktionen för ett långvarigt resultat.

Naprapati: Naprapati betyder att "korrigera orsak till lidande" och är en modern form av ortopedisk manuell medicin. Genom att diagnostisera vilka delar av din kropp som inte längre har full fuktion samt att behandla underliggande orsaker till smärtan, skapas goda förutsättningar till bättre funktion i framtiden. 

Manipulationsbehandling

Ledmanipulation syftar till att normailisera rygg- och extremitetsleders rörelseomfång och funktion. En snabb impuls med låg kraft riktas mot en specifik led med naprapatens händer.

Mobiliseringstekniker

Syftet med mobilisering är den samma som vid ledmanipulation, att normalisera funktionen i rygg- och extremitetslederna. Till skillnad från manipulationstekniken där en snabb impuls riktas mot leden används här en långsammare typ av töjningsteknik.

Stretching

Stretching är en behandlingsteknik som används inom naprapatin med syftena att öka eller bibehålla rörlighet, minska muskelspänning samt öka blodcirkulationen.

Dry needling - Akupunktur

Dry needling är en behandlingsform där nålar används för att effektivt komma djupt ner i muskulaturen och behandla dom områden som inte går att nå med händerna.

Triggerpunktsbehandling

En myofascial triggerpunkt är en hyperöm punkt i en spänd muskelfibersträng. Den naprapatiska behandlingen av myofasciala triggerpunkter sker genom olika stretch- och relaxaionstekniker.